30 Haziran 2009 Salı

Meme Süt Kanalı Genişlemesi Sorunu

Meme süt kanalı genişlemesi, memenin altından bulunan süt borusunun açılması ve boru duvarının kalınlaşıp sıvı ile dolması sonucu oluşur. Bu yolla süt kanalı tıkanır. Buna rağmen meme süt kanalı genişlemesi göğüs kanseri gibi ciddi bir sağlık durumunun ha



Meme süt kanalı genişlemesi, memenin altından bulunan süt borusunun açılması ve boru duvarının kalınlaşıp sıvı ile dolması sonucu oluşur. Bu yolla süt kanalı tıkanır. Buna rağmen meme süt kanalı genişlemesi göğüs kanseri gibi ciddi bir sağlık durumunun habercisi değildir.



Rahatsızlık genellikle 40 veya 50 yaş üzeri kişilerde gözlemlenir. Genellikle rahatsızlık pek belirti göstermez. Buna karşın bazı kişilerde göğüs hassaslığı, meme sıvısı boşalması, meme altında iltihap gibi belirtiler ile ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra meme uçunda içeriye dönüklük, kızarıklık da gözlemlenebilir.





Göğüs süt kanallarını içeren bağ dokularından oluşmaktadır. Meme süt kanalı genişlemesi bu süt borularının genişleyip iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Uzmanlar rahatsızlığın nedenini tam olarak bilmemektedir. Bununla beraber ileryen yaş, sigara tüketimi ve içeri dönük göğüs sorununun meme süt kanalı genişlemesi ile ilişkili olduğu düşünülmektedir.


Rahatsızlık genellikle tedaviye gerek kalmadan iyileşmektedir. Eğer belirtiler ilerlemeye başlarsa antibiyotik tedavisi uygulanır. Antibiyotik tedavisi işe yaramazsa etkilenen süt borusu ameliyat ile alınabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder